tisdag 4 januari 2022

Ibland mår jag inte så bra av Therese Lindgren

 



Det har skrivits en del mörka böcker de senaste åren som handlat om unga människors ohälsa. Som lärare möter jag den varje dag. Ibland tänker jag att man måste ta sig igenom den också. Det är inte riktigt hälsosamt att alltid falla tillbaka på att man mår dåligt. Det låter hemskt men det finns variationer som gör att man måste vidare. 


Therese verkade utåt må bra men hade sina perioder av dåligt mående och det måste vara okej. Det måste också finnas ett sätt att hantera det också. Många gör inte det. När jag läste denna med en grupp elever valde vi ohälsa som tema. Jag fick besök av kuratorn för det var dumt av mig att behandla det. Dessutom vem var jag att tro att hälsosamt leverne kunde hjälpa ohälsa. Tja, tänkte jag, forskning. Det är inte den enda orsaken till att ohälsa dämpas men en viktig kompenent. 


Mina elever kände igen sig och tyckte vissa saker var konstiga. De är unga och vet inte riktigt än allt om livet och att saker kommer och går i skov. Man måste hitta det som är roligt och trevligt och som ger energi. Värd att läsa med elever om det går. Den har några år på nacken men den är ärlig. Det är viktigast. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar