Botten
200-300 gr rågbröd
75 gr smält margarin
Mixa och bland rågbröd och det smälta margarinet. Tryck ut rågbrödet i en springform med löstagbar kant. Låt stå kallt.
Röra
200 gr Piliadelphiaost
200 gr Kesella
3 msk färsk riven pepparrot
300 gr skalade räkor
0,5 dl finhackad dill
en halv tsk salt
svartpeppar
cayennepeppar
citronsaft
Blanda ihop ingredienserna och krydda eftersmak. Ställ i kylen en stund. Tag ut formen och röran. Smeta ut röran till ett fint lager. Låt stå kallt, gärna över natten.
Dekorera tårtan efter smak men ägg, kräftstjärtar, gurka, dill, stenbitsrom, citron och annat gott passar. Servera som egen rätt eller som en del av en buffé.
Blanda rågbrödet |
Tryck ut rågbrödet |
Rör ihop Skagenröran |
Ställ i kylen. |
Färdig. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar