fredag 28 augusti 2009

Smoke gets in your.........lungs.

Den 1 maj nästa år införs rökförbud på arbetstid för Stockholms stads cirka 45.000 anställda. De anställda kommer inte få ta rökpauser under arbetstid. Däremot kan de röka under lunchen, eftersom det är obetald arbetstid, berättar Dagens Nyheter.
Här börjar veckans kulturfyra.
1. Röker du?
Nej, det gör jag inte och har inte ens provat. Jag har sett lungcancer och andra rökrelaterade sjukdomar drabba människor jag älskar och förlorat. De blev alla sjuka efter år av rökning.

2. Vad tycker du om rökförbud för anställda på arbetstid? Det pågår en hetsjakt på rökare, säger en person till DN. Vad tycker du? Är det en hetsjakt?

Jag tycker att de borde få röka på sina raster eftersom det är ledig tid. Oftast räknas lunchen av och då borde man väl få göra som man vill. Ja, det är lite hetsjakt just nu. Inte röka här eller där. Förbud och andra indragningar. Men håll med mig, visst är det skönare att andas på krogen nu :). Nej, skämt åsido, ska vi förbjuda kaffe också på arbetstid? Att röka är ett beroende som man inte kommer ur så lätt. Likaså kaffe eller socker. Då är det bättre att hjälpa än att förbjuda.

3. Kan du känna att du blir störd av andras rök?

Ja, när jag äter hatar jag rök annars stör det mig inte så mycket. Gå och röka är upp till var och en. Det är konstigt att man får röka ute på vissa serveringar på sommaren. För hur kul är cigarettrök och en god jordgubbsefterrätt som blandning? Jag kan svara, inte så god.

4. Kan du tänka dig att kyssa någon som har snus i munnen?

Det har jag gjort, och gör ibland också, men jag tackar alla högre makter för portionssnuset. Lössnus är lite äckligt även när man är ung och kär. Trots att det tas ut finns det alltid lite kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar