söndag 16 augusti 2009

Om läsning


1. Hur läser du?

Jag läser nog ganska olika beroende på bok. En del böcker går fort och ibland undrar jag om jag läst dem. Andra tar sin tid men jag tror att det beror på hur mycket som står mellan raderna. Skönlitteratur läser jag med en passion och i en fart som passar den bok jag läser. Facklitteratur läser jag i ett jämt tempo så att jag hänger med.


2. Hur många böcker läser du i månaden?

Just nu läser jag kanske 2-3 böcker på månad, och då är det skönlitterära jag menar. Annars läser jag 4-5 kursböcker per 7 veckor. Jag har studerat på halvtid i mer än ett år och då prioriteras kursböcker.


3. Vad läser du, vilken slags böcker? Vad läser du inte för slags böcker?

Jag läser helst histoirska romaner och klassiker men en och annan okänd författare slinker in i högen. När jag fann Conn Iggulden blev jag kär. Det är en fröjd att läsa historiska romaner även om den inte är helt rätt. Jag har svårt för deckare. Det är som att svära i kyrkan i Sverige och säga det. Jag lyssnar helst på engelska deckare för de är helt okej att höra dem bli upplästa men annars brr.


4. Vilka böcker står på tur att bli lästa av dig nu?

Jag ska läsa min kursbok om islam och dess historia på engelska. Antony Beevors D-dagen: slaget om Normandie och Om Jesus av Jonas Gardell. En salig röra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar