tisdag 17 maj 2016

Kulturkollos veckoutmaning: Hiss eller diss

Denna vecka är hiss- och dissvecka hos Kulturkollo. Veckans utmaning är som följer:

1. Berätta om den bästa kulturupplevelsen du haft under det senaste året! Bok du läst, film du sett, något på scen som var alldeles magiskt…. Hylla, hissa, beröm!

2. Och berätta om den sämsta kulturupplevelsen du haft under senaste året! Uslaste boken, värsta kalkonfilmen, pinsammaste föreställningen… Plocka fram stora motorsågen, bara!

1. Det bästa jag har sett i år är en underbar enmansföreställning av Danjin Malinovic. Han har med hjälp av andra dramatiserat sin flykt från Jugoslavienkriget via Ryssland till Sverige. Det var gripande. Han var ensam på scen i nästan 80 minuter och trollband mina elever. Det är ett bra betyg. Om du har chansen att se den gör så.


2. Det är ganska lite men jag gillade inte Benjamin Buttons sällsamma liv. Jag tror faktiskt att jag och Fitzgerald inte är kompatibla. Jag kände mig besviken igen eftersom jag inte tyckte om The Great Gatsby. Så, kanske är det så att vissa författare bör läsas vid en viss tid för att en ska fastna. Här har det kommit och gått.

4 kommentarer:

  1. Jag har inte läst Benjamin Buttons sällsamma liv, men jag såg filmen för ett tag sedan. Gatsby-filmen såg jag också. Båda filmerna var OK, men inte så att jag blev sugen på att läsa böckerna.

    SvaraRadera
  2. Jag tyckte inte heller särskilt mycket om The Great Gatsby faktiskt, har svårt att förstå grejen med den.

    SvaraRadera
  3. Jag har inte läst Benjamin Button, men såg filmen. Var inte överförtjust...

    SvaraRadera