söndag 27 mars 2011

Zombieland

Ibland hittar man filmer som är djupa och speciella. Zombieland är speciell men kanske inte så djup. Fast det beror på vad du menar med djup. Zombieland utspelar sig i ett USA som har blivit infekterat av zombiesjuka. Vi träffar Columbus som lär oss reglerna för hur man överlever zombieattacker. På en motorväg träffar han en zombiejägare vid namn Tallahassee. Han har en förkärlek till twinkies och Columbus kan gå på toaletten utan att behöva oroa sig.

En dag träffar de på Witchita och Little Rock. De lurar killarna och snor deras bil. Det gör att Columbus och Tallahassee jagar dem. De fyra beslutar sig till slut att slå följe med varandra till Los Angeles. Läs mer här.

Jesse Eisenberg är verkligen i ropet just nu. Han spelar här Columbus som hoppas att hans familj mår bra men är också den som berättar vår historia. Han är bra på att spela en liten halvnördig kille. Sig själv kanske? Woody Harrelson kan spela galen och det har han väl gjort de senaste åren. Abigail Breslin har alltid varit bra och jag hoppas hon lyckas gå från barnskådis till vuxen smidigare än många andra. Emma Stone var okej.

Men en helt okej film. Om man  ser det som en kritik över zombielandet som sådant är den underbar. De representerar i så fall delar av människorna i landet och hur fördummande underhållningen är i många fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar