torsdag 3 mars 2011

Bokgeografi USA


1. Berätta om en bok du läst som utspelar sig i USA eller är skriven av en författare med anknytning dit.
I en klass för sig av Curtis Sittenfeld var en intressant bekantskap. Jag hade köpt boken men alla som läste den i min omgivning tyckte inte om den. Som den envisa människa jag är läste jag den i alla fall. Först var jag kanske inte så förtjust och lite arg på huvudkaraktären men efter en stund så gillade jag den och dessutom så har jag insett Sittenfelds storhet senare när jag läste den engelska versionen, Prep.


2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till USA. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.
Noam Chomsky är egentligen lingvist men har skrivit många böcker om både politik och terrorism. Han var på bokmässan för några år sedan och jag satt och lyssnade på honom. En mycket intressant man som har vågat kritiserat den krigsstrategi som USA anammade efter 11 september.

3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till USA, som du inte läst, men är nyfiken på.
Jag skulle vilja läsa Tawni O'Dell som har skrivit flera böcker men Sister mine verkar vara intressant. Jag tror den heter Kära syster på svenska.

1 kommentar:

  1. Sittenfield borde varit med hos mig också. Hjärnsläpp! har inte heller läst Tawni O'Dell, men däremot Chomsky. Han är spännande!

    SvaraRadera