fredag 14 februari 2020

Helgfrågan v.7


Så blev det fredag igen och nästa vecka är det sportlov här. Inte en gnutta snö men lite sol har utlovats kanske. Det känns i alla fall uppiggande efter tre dagar mulet och duggregnande. Så eftersom det är fredag är det dags för Mias helgfråga. Denna vecka låter de så som så här:

Har ni kollat in rean och förbokat några böcker?
Bonusfråga: Vad längtar du efter? 

Jag ska ju inte köpa böcker om jag inte behöver för mitt studerande men visst har jag tittat. Denna gång har jag lovat mig själv att bara titta på historisk litteratur. Mina tankar är dessa.

Periodiska systemetDe små folkens historia : minoriteter i EuropaHistoriska hästar : hur hästen har påverkat människans världHistoriska hundar : hur människans bästa vän har påverkat världenSun Zis krigskonst


Jag längtar mest efter lite vila just nu. Jag är trött och det har varit långa veckor från jul.

10 kommentarer:

 1. förbokar inte, går gärna i riktig bokaffär, nu med maken när man får 4 böcker och betalar för 3, så många hittar vi säkert :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp visst hittar man många. Vissa böcker vill jag ha, men förboka har jag inte gjort på år och dar. Däremot har jag en drömlista.

   Radera
 2. Historiska böcker, liksom fackböcker i allmänhet, är ju sådant som kan vara bra att äga i bokhyllan. Romaner läser man ju oftast bara en gång, såna kan man låna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag känner så. Speciellt böcker jag vill arbeta med.

   Radera
 3. Låter skönt med sportlov. Längtar efter läslov, inte aktuellt, tyvärr. Närmsta ledighet blir påskhelgen och dit är det ett tag. Men önska kan en ju. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, sen påsk i år. Hoppas att det blir en fin vår fram tills dess.

   Radera
 4. Vila står högst på min lista över saker jag längtar efter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog så för många. Jag känner att det finns en orsak till tiden mellan jul och nu kallas oxveckor. Det har varit tungt. Önskar dig en trevlig helg.

   Radera
 5. Finns historiska katter med, den var jag sugen på

  SvaraRadera
 6. allt detta våta gråa gör att en blir trött. men jag hoppas på mars. då brukar våren komma igång. lånar det mesta

  SvaraRadera