tisdag 31 juli 2018

Ant-Man and the WASPDet här är uppföljaren till Ant-Man. Scott Lang träffade Hank Pym och Hope van Dyne i förra filmen och fick ta på sig Hanks superhjältekostym och bli Ant-Man. Numera sitter han i husarrest eftersom tja, han försökte hjälpa några andra superhjältar. Scott har besök av sin dotter men annars är han hemma och får besök av FBI då och då. Hans polare, som han öppnar en säkerhetsfirma med, kommer också förbi.

Detta har varit hans liv i nästan två år men snart, snart är det över. Trodde han ja. Nu gäller det lite att hänga med i vetenskapen för här är det liksom kvantspektrat som är i fokus och där har Scott varit. Han har blivit en liten del av detta spektrum och sedan kommit hem. En kväll har Scott en dröm om en liten flicka och inser att det är Hopes mamma som också varit i spektrat och fortfarande är där. Denna information gör att Hank och Hope blir intresserade. Så helt plötsligt smugglar de ut Scott från husarresten och det är inte bara en dans på rosor.

Jag gillar den här filmen, och den förra. Marveluniversumet kräver sin tittare men den här filmen är rolig, och framförallt söt. Även om Scott Lang inte alltid gör saker som är lagliga vill han göra rätt för sin dotter och kanske är det så att filmen visar på den mest hälsosamma föräldraskapet i MCU. Sedan är WASP så cool. Det är en kvinnlig superhjälte som faktiskt slår de flesta skurkar och dessutom smart. Den här filmen är helt klart en pärla och slutet fick mig att gråta lite. Men det leder väl bara fram mot Avengers 4.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar