lördag 31 januari 2015

Edge of Tomorrow


Jag läste någonstans att taglinen hade blivit en bättre titel. Helt sant. Detta är filmen om en utomjordisk invasion av jorden. Intressant nog ska ett slag stå på de franska stränderna för att rädda Storbritannien. Alltså vänta nu, var inte det D-dagen 1944 eller är det D-dagen 2 som gäller? Det känns lite likt. I alla fall har man framställt rustningar för att soldaterna ska vara mer beredda när de hamnar i strid.

Major Cage är PR-kille och rekryterar soldater. När Bridgadgeneralen vill ha med honom i strid vägrar han men blir shanghajad och hamnar hos en grupp som ska landstiga tidigt. Cage dör ganska fort efter att ha dödat en ganska stor utomjording. Så vaknar han till samma dag. Det gör han många gånger. Han lär sig att bli en bättre soldat. Han lär sig strategi och han lär känna arméns kanske bästa soldat. Det är avgörande för kampen.

Jag fattar titeln på filmen. För morgondagen är den dag Cage dör om och om igen på och han lever sin sista dag som om det var världens sista dag, vilket det nog är. Jag gillar filmen. Den är underhållande och den är välspelad. Det är ingen film jag sitter och tänker på hur länge som helst men för stunden är den trevligt sällskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar