tisdag 2 november 2010

The last templar

The last templar är en film baserad på Den siste tempelriddaren av Raymond Khoury. Det är en miniserie i två delar. Det handlar om arkeologen Tess Chaykin som blir vittne till ett rån mot Metropolitanmuseet på Manhattan där en medeltida chiffermaskin på utlåning från Vatikanen är det som försvinner. Rånet utfördes av fyra män utklädda som tempelriddare.Tess jagar efter männen då de också tagit det kors hennes far en gång hittade åt Vatikanen.

Tess som vill veta vad som har hänt börjar utreda och kommer så småningom en sanning på spåren. FBI-agenten Sean Daly, utredaren i detta fall, vet inte om han ska kunna lite på Tess eller inte. Tess kommer i kontakt med en av hennes fars gamla vänner som är en expert på området tempelriddare. Samtidigt dör en och en av de fyra männen som var med vid rånet. Till slut börjar de två att arbeta ihop och i jakten på sanningen så kommer de att resa till ödsliga bergstrakter i Turkiet och in i Vatikanens innersta. Mer kan man läsa här.


Jag blev lite fascinerad över att det var en ganska så medioker filmatisering. Det hade lätt kunnat bli bra om lagt lite energi på att göra det bättre. Det finns några missförstånd och lite typiska amerikanska åsikter om världen som finns i filmen. Men den är okej som avkoppling om man tycker att DaVinci-koden var en bra film. Gillar man konspirationer är detta en bra film att se för att fylla på sitt intresse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar