Lunchen idag
var en örtkryddad stek med sallad och ris.
1 kg skinkstek
5 klyftor vitlök
1 kruka basilika
1 kvist timjan
4 kvistar färsk fransk dragon
4 kvistar koriander
2 kvistar salvia
2 msk vilt- och kantarellfond
4 dl grädde
2 msk soja
5 klyftor vitlök
1 kruka basilika
1 kvist timjan
4 kvistar färsk fransk dragon
4 kvistar koriander
2 kvistar salvia
2 msk vilt- och kantarellfond
4 dl grädde
2 msk soja
1-2
apelsiner om man vill ha den smaken
Krossa vitlöken i en mortel med 1-2 msk
havssalt. Lägg i kryddorna efterhand och mosa så det blir en grötig massa,
om det blir för torrt så späd med lite olivolja. Smeta in kryddorna på skinksteken
så att den täcker runt om. Låt den stå och dra till sig krydorna en
stund. ( Bryn gärna skinksteken i stekpanna runt om innan du ställer in
den i ugnen så behåller den sin saftighet).
Lägg den sedan i en ugnssäker form på galler med termometer i
den tjockaste delen. Stek i 175 grader varm ugn tills termometern visar 70
grader, ca 1-1½ timma. Ta upp skinksteken ovh slå in den i folie och låt
vila en stund. Vispa ur formen med lite vitt vin och sila upp den i en kastrull.
Sätt till grädde, soja, fonden och koka ihop en stund.Red av såsen med lite
maizenamjöl, salta och peppra efter smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar