måndag 12 oktober 2015

Sapphire Blue av Kerstin Gier


Gwen och Gideon har inte alltid ett klockrent förhållande till varandra. De ska färdas i tiden med varandra och då är det en fördel att de gillar varandras sällskap. Nu är det väl inget problem eftersom Gwen gillar Gideon och är mest svartsjuk på alla andra kvinnor han pratar och interagerar med.

När Count Saint Germain vill träffa Gwen måste hon gå i skola hos Charlotte och Giordano. De lär henne allt om 1700-talet. Det visar sig vara allt annat än lätt. Som grädden på moset har en demon slagit följe med henne för att Gwen är den enda som kan se honom. Det är dock något väldigt bra eftersom han kan spionera på allt och alla.

Gwen träffar också sin morfar Lucas Montrose som är ung och är förvirrad av att träffa sina barnbarn. Raphael, Gideons yngre bror dyker upp, och Gideon är trots allt lite intresserad av Gwen på samma sätt som hon är av honom.

Jag gillar boken och uppläsaren är underbar. Hon gör röster och passar som Gwens röst framförallt. Det är också kul att läsa den på engelska eftersom det gör att jag måste tänka och lära mig lite språk. Väl värd att läsa och nu börjar historien ta fart. Kul är också att Paul och Lucy, de famösa släktingarna dyker upp i denna bok. Rockstjärnestatus på fiol kräver sin man vill jag påstå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar