söndag 18 oktober 2015

7 frågor

Vägen till den här enkäten var slingrig men första inlägg hittar du här.

1. Hur hittar du nya böcker att läsa?

Jag läser bloggar och jag läser kultursidor. Dessutom är en av mina vänner bibliotekarie så där hittar jag också inspiration. Egentligen borde jag inte läsa nya utan från mina bokhyllor.

2. Hur kom det sig att du började gilla att läsa?

Jag var nog kanske fem år och farfar läste högt för mig. Pappa är dyslektiker och kan verkligen inte läsa högt. Det gjorde jag med farfar och jag älskade att lyssna. Jag kunde läsa pixiböcker och Bamse själv vid det tillfället men vid fem började jag läsa kapitelböcker på egen hand. Fast farfar läste högt tills jag var tio. Kanske för att jag tyckte det var trevligt och för att min syster älskade högläsning lika mycket som jag.

På den vägen är det. Jag fortsatte läsa som en galning även om jag hade några dipp under studieåren och när jag läste upp religionen. Numera ligger jag på en schysst nivå av 45 böcker per år och lite arbetslitteratur på det. Jag känner att det är lagom.

3. Hur har din smak för litteratur förändrats under åren?

Jag tror att jag vet mer vad jag gillar. Det är inte så mycket att testa eller läsa sådant som alla älskar. Jag läser mycket ungdomslitteratur, fantasy, några deckare och samtida litteratur. Det som har ändrats är att jag läser mer från kvinnliga författare. Kanske nästan så att de är dominerande. Fast det är ju bara bra.

4. Hur ofta köper du böcker?

Sällan för det finns för mycket böcker i min bokhylla. Ibland ligger dock andan på så då inköpes en bok eller två :).

5. Hur kom det sig att du började bokblogga?

Jag vet inte riktigt men jag är väl ingen renodlad bokbloggare. Jag tror mest jag började blogga för att skrivandet är min ventil i stresstider.

6. Hur reagerar du om du inte tycker om slutet på en bok?

Då blir jag arg på författaren. Eller så läser jag inget av författaren på ett tag. Det känns som om hen gjort något jag inte tänkt mig. Sur blir jag nog. 

7. Hur ofta bläddrar du fram och smygtittar på slutet av en bok?

Inte slutet men det händer att jag kan bläddra framåt i vissa passager. Det beror lite på vad som händer i boken. Det kan helt enkelt handla om ett resonemang som jag tycker har fastnat lite grann.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar