onsdag 7 oktober 2015

Mitt 80-tal

Det finns saker som var underbara med åttiotalet och sedan finns det saker som är lätt att glömma och framförallt förtränga. Jag älskade att få plockgodis plockat åt mig. De finns inte längre kvar. Så Kulturkollo körde på ett tema tidigare i våras som handlade om åttiotalet.

Veckans utmaning går ut på att minnas ditt -80-tal:
Vilken musik lyssnade du på?

Jag lyssnade nog en hel del på svensk musik på åttiotalet. Det var Gyllene Tider och Lili och Susie och jag upptäckte Madonna i slutet av 1980-talet. Hon är nog den som följt mig längst. En av mina kompisar, som dessvärre inte finns i livet längre, lärde mig älska Queen. Hur kan en inte älska Radio Ga Ga? Fast Freddies byxor är lite, lite tighta om jag säger så.Vad läste du?

1980-talet var en förvirrande läsperiod. Jag började årtiondet med att läsa mig igenom Astrid Lindgren och Barbro Lindgren, Griparna, och Anne Frank för att avsluta med Stephen King och Dean R. Koontz.

Vad såg du på?

Jag såg nog mycket film av varierad karaktär. En av de allra bästa var nog Döda poeters sällskap och Rain Man om jag ska vara ärlig. Det fanns andra också men de kan jag se om med stor glädje. Jag sträcksåg också på Star Wars och fick konstigt nog inte se V. Jag såg Carola sjunga i melodifestivalen och försöker glömma bröderna Herrey. Jag minns att Olof Palmes mord gjorde så att det inte blev tecknat den morgonen och min syster förlät inte SVT på många år.

Vem/vilka var de stora idolerna?

Jag hade nog inga idoler som så. Jag tyckte om författare och var en historienörd redan då så jag tror jag hoppar denna.

2 kommentarer: