tisdag 28 augusti 2012

Young Victoria


Jag förvånas för britterna ibland. De är ett konservativt folk. Pundet ligger dem varmt om hjärtat men samtidigt så har deras land styrts bäst av tre mycket bestämda damer. Elizabeth I, Victoria och Elizabeth II är deras namn och de har styrt många år tillsammans.

Victoria är den enda arvingen till Storbritanniens tron. Hennes far är död och hon växer upp med sin mor samt moderns rådgivare sir Conroy. De vill ha makt och hoppas kungen dör. Victorias tyska släktningar vill också ha makt. Victoria vill leva sitt liv, i frihet.

Albert är mannen tyskar vill att hon ska falla för vilket hon gör. Men det gör han med. Albert är nog det första prinsgemål jag kan komma på. Det kan inte ha varit lätt att vara gift med den rikaste kvinnan i världen samt den mest som hade mest makt. Men de lyckades och nio barn som gift sig med halva Europas kungahus är väl beviset på en dynasti.

Detta är en vacker film men den kräver att den som tittar älskar historia eller kostymer. Den actionälskande tittaren undanbedes. Se den. Inte minst för att Emily Blunt är underbar som en ung, pigg tjej. Svårt att tänka sig att detta blir Judi Dench Mrs. Brown så småningom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar