måndag 20 augusti 2012

Stepford Wives


Skrämmande att denna film innehåller två kvinnor, namn och allt, som pratar om annat än män men som sedan stöps att bara prata om sina män som gudar. Jag minns när jag läste denna bok. Ira Levin har målat upp en otäck bild av hemmafrun i USA och vad män verkligen vill ha verkar det som. Bree Van der Kamp i Desperate Housewives skulle lätt platsa i Stepford.

Joanna bryter ihop totalt när hennes tv-program leder till att en deltagare mördare sin f.d fru och hennes många älskare. Hon och Walter flyttar till Stepford, Conneticut, där allt är lite väl perfekt. Alla fruar är blonda och vackra. Det är inte Joanna eller grannen Bobbi. De är klädda i svarta sunkiga kläder. Sedan händer något som får allt att ändra sig.

Jag vet inte vad jag tycker om denna film. Den är både bra och mindre bra. Men den är lika skrämmande som den ska vara. Tanken att bli en stepfordfru är ett begrepp. Har du inte sett originalfilmen fungerar nog denna. Dessutom är den inte lika dålig som det framges att vara. Den har lite bizarr humor som fungerar. Boken är inte bättre men mer skrämmande. Komedi, kanske inte skräckfilm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar