torsdag 16 augusti 2012

The prestige

Helskotta tänker jag kanske 50 minuter in i filmen. David Bowie är snyggare idag än någonsin. Han passar som lite mullig. Men detta är inte filmen om Nikola Tesla, mannen som inte riktigt kunde överglänsa Edison. Detta är filmen om två magiker/illusionister som lever i 1800-talets London. De börjar båda två som assistenter åt en annan magiker men saker går lite fel och de hamnar på varsin sida av ett bråk. Vem som är bäst och hur de kan lura den andre.

Det är också en illusion denna film. Det är inte riktigt som om man hänger med hela tiden. Snarare så att man blir lurad men att allt avslöjar sig i slutet. Hugh Jackman är bra i denna film. Ibland kan han bli lite för mycket men denna kräver lite mer nedtoning som passar honom bra. Christian Bale spelar magiker nr 2 och är lite sluskig och arbetarkille i filmen. Jag gillar Bale och tycker han passar som lite listig.

Scarlett Johansson är den kvinnliga huvudrollen och tja, hon är duktig. Michael Caine är Michael Caine och hur kan man inte älska den mannen. Men det bästa med filmen är nog egentligen bröderna Nolans samarbete. Det är ett gediget hantverk men samtidigt är det lite småfel. Men alla produktioner har det. Den är tillsammans med andra Nolanverk inte direkt en kandidat i Bechdeltestet. Ett av tre når den upp till. Som alla Batmanfilmer av den gode regissören.

Det är lite synd att inte fler sett denna film eftersom det krävs fler smarta filmer och färre dumma. Men du som inte sett den har något att se framemot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar