onsdag 15 augusti 2012

Sleepy Hollow


Tim Burton har gjort sig ett namn som en man med en mörk historia att berätta. Ärligt talat är det passande när legenden om Icabod Crane ska berättas. Det är en del av den tidiga amerikanska livet. I en liten by någonstans runt New York dör människor efter att ha jagats av en huvudlös rytttare. Han är efter deras huvuden. Crane är polis och blir ditskickad eftersom han är en duktig kriminaltekniker, om man kan kalla det  för det på 1800-talet.

Crane kommer till Sleepy Hollow och mottas varmt av stadens familjer. Katrina är speciellt intresserad av honom eftersom han är annorlunda och ny. Men Crane lyckas inte hitta mördaren och fler människor dör. Till slut kommer han på sammanhanget men då är både hans eget och personers, som han gillar, liv i fara.

Johnny Depp är otroligt nedtonad i denna film. Burton är nedtonad. Det känns bra och detta är en skrämmande film i Burtons anda. Inte någon gul sol här inte. Det är ändå en bra film i Bechdeltestets anda. Jag tror att den når tre av tre. Mer än två kvinnliga karaktärer, de pratar med varandra och om annat än män.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar