lördag 11 augusti 2012

Guarding Tess


Även presidenters änkor har rätt till bevakning. Har du en gång varit president är du alltid president. Så även Tess. Hon bor i Ohio och har ett gäng secret service-agenter som tar hand om henne. Eller försöker i alla fall. Tess är en liten bestämd dam som, när andan faller på, ringer presidenten och ber honom hålla koll på agenterna.

Doug, som är chefen för denna enhet med agenter, blir tokigare och tokigare på henne. Han tycker att det är lite som om att vakta en tonåring men med otrolig makt. Underbart? Nja, han drömmer om att vakta presidentens hund. Inte alls samma skitjobb.

Men det är inte som det ser ut. Tess liv är lite svårare än att bara vara en satkärring. I Bechdeltestland så uppfyller denna inga kriterier eftersom det enbart är Tess som har kvinnligt utrymme. Nicolas Cage gör en hygglig roll. Denna film är så tidig att han har inte blivit upptagen med sig själv än och är relativt lågmäld i sin roll. Shirley MacLaine spelar en kärring som är excentrisk. Det är något hon har blivit bra på de senaste åren. En film att se och röras lite över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar