måndag 14 mars 2016

Mörk ängel av Laini Taylor


Karou är en ung tjej som studerar vid en konstskola i Prag. Hon är vän med Zuzanna och på kvällarna arbetar hon åt Brimstone. Det är hennes jobb att samla in tänder åt Brimstone för att uppfylla personers önskningar. Att Brimstone. Issa och de andra gör konstiga saker och är lite speciella spelar ingen roll för Karou. Hon älskar dem i alla fall.

Det är på ett av hennes uppdrag som hon möter den vackre Akiva som nästan tänker döda henne men lyckas inte. Detta möte får Brimstone och de andra att gömma sig även för Karou. Akiva är ju en ängel och Karous vänner är ju kimärer. De har bekämpat krig i fler århundraden. Karou blir både rädd och arg. Akiva däremot blir helt fascinerad av den vackra blåhåriga kvinnan.

Detta är första delen av tre. Jag tycker den är bra och jag lyssnade och läste den om vartannat. Det är ganska kul med starka tjejer som tar för sig och det gör Karou. Hon är en stark och smart tjej. Jag gillar hur det mytiska vävs in på ett sätt som jag köper rakt av. Det är verkligen en bra bok med temat ondska och godhet i bakgrunden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar