tisdag 22 mars 2016

Beautiful creatures - beautiful redemptionEthan är död och vaknar av att hans mamma sitter i deras kök som vanligt. Att vara död är att som att leva men lite annorlunda. Dock vill han inte vara där och drömmer om att ta sig tillbaka till Lena. Trots allt dog han ju inte utan snarare offrade han sig för tingens ordning. Det är en komplex situation som Ethan befinner sig i. Han kan ändra sitt öde om han förstör den sida som är skriven om honom i Caster Chronicles. Därför försöker han ta kontakt med Lena och Amma.

Lena har inga hämningar när hon märker att Ethan försöker få kontakt med henne. Det är nästan så att Lena är beredd att offra vänner för detta. Trots allt visar det sig att många vill hjälpa henne att hitta Ethan. Det är dock lättare att vara levande än död men i slutänden måste Ethan ta sig hem på egen hand men offret som måste göras är stort.

Jag gillar avslutningen av serien. Det känns avslutande och sammanfattande. Huvudsaken är att det känns bra. Det finns vissa saker som är lite sorgsna men så är livet. Här låter författarna både Ethan och Lena prata och det finns ju en poäng med det. För att vara så stark som hon sägs vara blir jag lite förvånad över Lena. Fast det kanske är för att vi träffat henne genom Ethan och då är hon ganska imponerande. Det är ett bra avslut och jag tänker att bokserien är bra läsning för de flesta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar