torsdag 11 februari 2016

Kvinnoalfabetet bokstaven T

Den här veckan handlar det om bokstaven T och som vanligt är det fyra kvinnor som ska presenteras.

Nämn en favoritförfattare med för- eller efternamn på T.

Jag gillar Birgitta Trotzig. Det finns något i hennes böcker som handlar om människors förmåga till godhet och ondska samtidigt. I alla fall borde jag läsa mer av henne men en vacker dag ska jag läsa allt. Säger jag jämt, men någon gång kommer det ju att vara sant.

Det finns ju annan kultur än böcker. Vilka kvinna med för- eller efternamn på T vill du lyfta fram som är kulturell, men inte just författare?

Underbara Jeanne Tripplehorn är en skådespelerska som är ganska så anonym. Hon var med i TV-serien Big Love. Det är hon som är fru nummer ett. Om du sett den lilla gulliga filmen Sliding doors är hon den andra kvinnan. Det är synd att hon inte får mer utrymme för hon är en bra och trovärdig skådespelerska.

Vilken kulturell kvinna på T har följt dig länge?

Så, här blir det lite svårt. Min pappa och min farmor såg så mycket gammal film när jag var barn, och jag tittade med, och där finns en del duktiga skådespelerskor på T. Det får dock bli vackra och duktiga Inga Tidblad. Fast hon är min farfars favorit i detta fall. Jag tror jag sett det mesta hon gjort. Även det hennes dotter Meg Westergren gjort.

Vilken kulturell kvinna med för- eller efternamn på T har du ännu inte utforskat?

Ja, det var en bra fråga. Kanske borde jag och Amy Tan göra en bekantskap.

3 kommentarer:

  1. har nyligen läst Dykungens dotter av Birgitta Trotzig. en storslagen roman. Tripplehorn känner jag inte till alls. Inga Tidblad var ju en strålande skådespelare. Amy Tan är en trevlig bekantskap

    SvaraRadera
  2. Så roligt att du kom på Inga Tidblad.

    SvaraRadera
  3. Trots att jag såg något avsnitt av Big Love så hade jag ingen koll på Tripplehorn

    SvaraRadera