Ingredinser:
150g smör
0,75 dl kakao
3 st ägg
3 dl strösocker
0,5 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
100 g vit choklad
Gör så här:
Sätt på ugnen på 150°C. Ta fram en ugnsform ca 20x35 cm och smörj och bröa den eller klä den med bakplåtspapper. Har du en teflonform kan du ta den som den är utan att smörja och bröa.
Smält smöret i en kastrull och blanda ner kakaon och rör tills det blir en slät smet utan klumpar. Låt svalna.
Vispa ägg och socker till en ljus och pösig smet. Vispa ner bakpulvret så det blir jämnt fördelat. Vispa ner chokladblandningen. Vispa sist ner mjölet och den vita chokladen.
Häll smeten i ugnsformen och grädda i nedre delen av ugnen i 150°C i 35 minuter.
Låt kakan svalna ca 5 minuter. Skär den i rutor med en kniv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar