fredag 12 augusti 2016

10 frågor om mat

Jag älskar att laga mat och när jag surfade runt lite hittade jag denna. Var minns jag inte men jag tänkte svara på den.

1. Tre ord som beskriver mig i köket?

Jag är passionerad, kvalitetskrävande och återanvändande.

2. Vad äter jag helst till frukost?

Jag äter helst en stor frukost med lite av allt. Så blir det ju inte i vardagen men ägg och yoghurt äter jag gärna. Kallt ägg ska det vara med lite kaviar.

3. Tre köksredskap jag inte klarar mig utan?

Mina knivar, för kött och fisk. Me love :).
Köttermometer är ett måste.
Mixerstav som fungerar till allt.

4. Två köksredskap jag skulle vilja ha?

En kitchen aid skulle jag inte säga nej till.
En stor mortel. Min är kanske lite liten.

5. Vad är det konstigaste man hittar i mitt kök?

Tja, ja, glutenfritt mjöl. Jag är inte glutenintolerant så lite konstigt är det nog.

6. Fyra råvaror som är ett måste på min pizza?

Ost, mozzarella mmmm. Salami, skinka, champinjoner, kanske lite parmesan också. Gärna bara ost.

7. Favoritdessert?

Tja, allt med choklad. Gärna en fondant med vaniljglass och någon form av hallon till.

8. Något jag skulle kunna äta varje dag?

Jag skulle kunna äta någon form av kyckling varje dag.

9. Det lagar jag helst nu för tiden?

Det är sommar så jag lagar helst mat på grillen med mina egenodlade grönsaker.

10. Något du tycker om men inte äter så ofta?

Jag tycker om köttbullar med gräddsås men äter inte det så ofta. Kanske till hösten kan jag köra ett race. Jag är lite kär i kalkonfärs. Låter gott som alternativ.

2 kommentarer:

  1. Vilken rolig lista :) Chokladfondant är ju så otroligt gott, och egenodlade grönsaker blir jag nästan avundsjuk på. Målet är att odla egna grönsaker, jag skall planera för det under vintern så att jag är redo i mars.

    Mat är ett av mina intressen, läsa om, laga och äta. Vilket påminner mig om att jag ju tänkte recensera Lotta Lundgrens kokbok Om jag var din hemmafru, i dag kan vara en bra dag för det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Äta egenodlade morötter är bara magiskt. Även tomaterna och de få squash som tog sig var bara underbara. Den boken låter intressant. Jag får kika in.

      Radera