torsdag 11 augusti 2016

Ashimas bok - hett i hyllan #52

Hos Monika är torsdagsutmaningen som följer:Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Jag har en bok jag har hållit på och läst väldigt länge. Det är inte att den är dålig men jag glömmer bort den och blir liksom inte klar. Boken i fråga är Ashimas bok av Caroline Giertz. Problemet är att jag började läsa den för några år sedan och lånade sedan ut boken. Det gjorde att jag inte hade den i bokhyllan på något år eller två. När den sedan kom tillbaka trodde jag att jag läst den. Så, jag läste början och kände inte igen mig. Började läsa, lånade ut boken igen och på den vägen är det. Fast nu har jag läst hälften och ska nog inte låna ut den igen.


Den handlar om hur Gud har gjort sig av med sina konkurrenter i himlen och hans älskade Ashima har gömt sig bland människorna för att få vara i fred. Det är lite intressant kring manligt och kvinnligt inom religion och det tycker jag ju rätt mycket om. 

3 kommentarer:

 1. Caroline Giertz? Den Caroline Giertz som brukar vara på TV? Jag hade faktiskt ingen aning om att hon gett ut böcker också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att det är den enda skönlitterära hon skrivit. Faktiskt riktigt bra. Jo, samma Giertz.

   Radera
 2. Det låter ju onekligen som en väldigt intressant bok. Tack för tipset :)

  SvaraRadera