lördag 7 maj 2016

The 5th Wave av Rick YanceyCassie är en av de som överlevt de fyra första utrotningsvågorna i den utomjordiska invasionen. Hon befinner sig mitt ute ingenstans och försöker komma fram till sin bror. Sam fraktades bort av militären och sedan började alla militärer i lägret att mörda alla vuxna. Deras pappa lever inte längre. På vägen blir Cassie skjuten och tror att hon ska dö. När hon vaknar i ett hus med ett rent nattlinne och nytvättad undrar Cassie hur hon kom dit. Det är så som hon träffar Evan Walker. En ensam ung man som lever på sin familjs gård sedan alla dött.

Sam hamnar i Camp Haven och där blir han kollad och undersökt. När det är klart erbjuder sig den lille femåringen att bli soldat i kriget mot utomjordingarna. Det är så han träffar Zombie, eller Ben Parish som han egentligen heter, som tar hand om lille Nugget, Sam, i träningen. Att världen ser helt annorlunda ut efter den påbörjade invasionen kan alla hålla med om.

Det är en otroligt spännande bok. Det finns ett driv i handlingen som gör att en vill läsa vidare. Jag skulle kalla den en slukarbok även för vuxna. Nyfikenheten tar över och jag undrar hur allt ska knytas samman i bok tre som kommer i år. En spännande serie att läsa.

1 kommentar:

  1. Tyckte också om den här, var lite tveksam till del 2, men det kan ha gått för lång tid mellan böckerna för jag hade svårt att komma ihåg vilka personerna var och vad de gjorde i första boken...

    SvaraRadera