måndag 2 maj 2016

DeadpoolOm du tror att detta är en typisk film från Marvel tänk igen. Samtidigt är den inte ens i närheten av originalet som den är baserad på. Deadpool är årets antihjälte. Kanske lite i alla fall.

Wade Wilson är en vanlig snubbe som du kan anlita om du vill spöa upp dotterns pojkvän eller kanske få chefen att försvinna. Så med andra orden en trevlig legosoldat i sina bästa år. Det är efter ett jobb som han möter Vanessa och de två inleder ett förhållande. När det visar sig att Wade har cancer blir han besatt av vad som kommer att hända med henne. Det gör att han går med på att genomföra experiment för att kunna väcka hans mutantgener. Japp, detta är x-men-universum. Inte riktigt samma som Iron Man-world. Än, i alla fall. Summan av kardemumman är att Wade, en ganska snygg kille, vaknar av att han ser ut som ett russin överallt och är allt annat än vacker. Dessutom stark och med en läkande förmåga som bara Wolverine kan mäta sig med. Så, han låter de flesta tro att han är död. Istället uppstår han som Deadpool och kräver hämnd på den man som gjort honom så ful.

Du måste nog acceptera att detta är en film där huvudkaraktären pratar direkt med dig. Om du avskyr detta se den inte. Om du avskyr att de bryter illusionen kring att det är på riktigt så se inte denna. Har du problem med konstanta skämt om pruttar, död, sperma, sex, och annat av liknande slag, så nej. Om du inte har problem med något av detta så är Deadpool en ganska skön rulle. Jag gillar Ryan Reynolds självironi och dessutom lyckas han alltid bäst som komisk snubbe, så även här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar