lördag 28 maj 2016

Du föll och jag för dig av Lina Stoltz


Frida är nästan alla de tjejer jag har undervisat. De vill så mycket och har drömmar som de vill ska bli sanna. De är också relativt intresserade av skolan och vill ha bra betyg. Jakob är som de flesta killar jag har undervisat. Kanske är det den känslan jag inte riktigt kan skaka av mig när jag läser. Att Frida och Jakob är som de flesta elever jag har haft.

Ihop blir de i alla fall. Det är sådär underbart. Frida gör ett större uppror mot familjen som inte riktigt förstår attraktionen till Jakob. Hans familj är rätt nöjda. När det visar sig att Jakob knarkar, stjäl och lite annat blir det liv. Frida och Jakob gör slut. Något som ingen riktigt tror på.

Det här är en bra ungdomsbok. Den visar på hur fascinerande det är i början. Att inte våga mer än den andre bara för att inte göra bort sig. Eller att bara vara i den andres närhet. Jag stör mig däremot på att Frida, trots diskussioner om knarket, ändå inte riktigt kan ta steget bort. Nothing else matters stämmer inte alltid. Jag hade önskat mig något mer. Som sagt läsvärd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar