lördag 14 maj 2016

Blodsystrarna av Michael MortimerSå vi möter återigen Ida, Alma och Lasse på flykt genom Europa. De har till en början med sig Miranda men hon är otroligt sjuk. När de väl kommer till Sverige så börjar det hända saker. De försöker komma i kontakt med en urmakare som har kommit i kontakt med en udda klocka och vars ägare befinner sig i Göteborg. Precis när de är där sjunker ett fartyg rakt igenom Tingstadstunneln. Det är en av de konstiga olyckor som hänt i Sverige de senaste månaderna. Återigen på flykt kommer en gammal bekant ifatt dem och en annan börjar också jaga dem. Det är här som Miranda dessvärre lämnar gruppen.

Okej, det är både ock med denna bok. Den är bra och spännande. Den är också lång och seg när det är citat från Wikipedia eller gamla informationsbroschyrer som kommer ibland. Jag har både lyssnat och läst mig igenom boken och det är kanske felet. Det blir lite långrandigt just vid sådana passager. Den är ändå läsvärd som äventyrsbok. Karaktärerna känner jag fortfarande är väldigt osympatiska även om Lasse är rar. Ida och Alma är knappast alltid inkännande individer om det inte handlar om dem själva.

2 kommentarer:

  1. Jag läste första boken för några år sedan, den var spännande men rätt så seg. Jag har tänkt läsa vidare i serien, åtminstone några delar till, har väldigt svårt för att överge en serie :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag med :), båten, fan och ro om vi tar det i delar. Jag måste nästan läsa klart en serie. Fast det finns delar som var bra och andra som det går att bläddra förbi rätt fort.

      Radera