söndag 2 mars 2014

Fight Club
Ibland tänker jag att det kom bra film på 1990-talet. Mycket av den filmen innehöll Edward Norton. Konstigt sammanhang men det är klart att det är en slump. Men, i denna film får man träffa en övertränad Brad Pitt och en Norton som ser för jäklig ut. Det hela handlar om en man som är trött och utmattad av sitt eget liv kan man säga. Han har ett bra men tråkigt jobb, en snygg lägenhet och han går på stödgruppsmöten bara för skojs skull.

Det är så han träffar Marla, en kvinna med samma besöksbehov som han själv. Det är ett spännande möte. Trots det är det inget mot när han träffar Tyler Durden på en flygning och sedan händer det saker. Hans lägenhet sprängs. Tyler och han slåss och blir rumskamrater. De slåss allt mer och bildar Fight Club. Men, "First rule of Fight Club - you don't talk about Fight Club".

Jag gillar den här filmen och den bör ses om man inte har gjort det. David Fincher är bra på vissa saker och denna film visar på hans mörka inre. För den killen behöver en kram och en kurator. Skådespelarna är kalas och Meatloaf med manboobies är klockren. Jared Leto i blont hår är också en härlig syn att se. Otroligt få kvinnor dock men detta är ju en film som handlar om maskulinitetens baksida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar