måndag 7 oktober 2019

Att föda ett barn av Kristina SandbergMaj är en flicka som försöker klara sig själv. Hon har flyttat till Sundsvall eftersom hennes familj inte har råd att ha henne kvar. Hon jobbar lite. Så hon är tillsammans med en trevlig pojke som dumpar henne. Det är så hon träffar Tomas och efter ett tag visar det sig att hon är gravid. De gifter sig som sig bör och flyttar in hos Tomas. Hans mamma bor på nedre våningen och de på övre. Tomas är äldre och har mer pengar. Det är i slutet av 1930-talet och hur du gör är väldigt viktigt. Maj försöker passa in.

Snart visar det sig att graviditeten inte är lätt och att mannen dricker mycket. Maj får städmani och städar sig nästan sjuk. Barnet kommer och Majs liv fortsätter. Det städas och familjen både accepterar och försöker finna fel.

Alltså jag har kluvna tankar om den här boken. Den är bra på ett sätt men så jobbig på ett annat. Ibland kanske det är okej att liksom inte berätta allt. Det känns så när jag läser Sandbergs bok. Det hade kunnat sluta med att barnet föddes men icke. Boken dras lite i långbänk. Jag önskar också att karaktärerna pratade mer med varandra. Maj gör sig sjuk enligt mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar