lördag 20 oktober 2018

Ingen annan är som du av Ann-Hélen Laestadius


Agnes och Henrik har gjort slut. Det håller på att knäcka Agnes. Det är det enda hon tänker på men samtidigt så måste hon tänka på något annat. Agnes har börja läsa samiska och de är två i gruppen. Jåke är duktig på att prata samiska men väldigt tyst i övrigt. Dessutom ska Agnes och Kristin på konfirmationsläger i Nikkaluokta. Men hon stalkar Henrik lite på Facebook och det är tydligen komplicerat för honom också. Agnes är dock glad över sin lillebror Mattis som kom som en överraskning för alla.

Laestadius har skrivit fyra böcker om Agnes och detta del tre. Det är en fin ungdomsbok om att hitta sig själv och lite lagom romantik. Det är en stor fördel om du går på högstadiet för sedan är nog för stor för dessa böcker. Det är också intressant över hur det är att vara same men inte riktigt i andra samers ögon. Det är också fint med vänskap över generationer. 

2 kommentarer:

  1. Det där är en spännande författare. Gjorde ett jättebra Sommar-program, i fjol kanske???

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är väldigt intressant i alla fall. Jag tror att hon mest skriver för unga men det är roligt att läsa om ungdomar utanför storstäderna.

      Radera