torsdag 6 augusti 2015

Mission Impossible - Rouge Nation


Det är lite konstigt att sitta och titta på en film, som är amerikansk, och helt plötsligt höra svenska röster prata svenska. Det blir liksom knäppt i huvudet. Fast vad gör det egentligen. Det känns lite kul och dessutom tror jag Jens Hultén är väldigt svenglish i sitt uttal.

I alla fall hänger Ethan Hunt i en källare någonstans för att bli torterad. Först kommer en vacker kvinna in, sedan kommer Benknäckaren - Hultén - in. Trots detta övertag, ja de är nog typ 10 mot en, så lyckas Hunt rymma med hjälp av den vackra kvinnan. Ja, hon är inte bara vacker utan också väldigt dödlig.

Samtidigt får CIA igenom sitt förslag att lägga ned IMF. Hunt ger sig iväg och nu jagas han. När vi träffar Hunt igen har CIA jagat honom i sex månader och det går väl sådär. Så det är råttan på repet och så vidare. Hunt ska hitta syndiaktet kosta vad det kosta vill. Det är lättare sagt än gjort.

Jag gillar filmen så mycket. Simon Pegg är störtskön. Tom Cruise är faktiskt bra som killen som får rätt mycket stryk. Det är ju ganska ovanligt. Dessutom är Rebecca Ferguson supercool och kan verkligen ta hand om sig själv.

Det enda som är synd är att filmen kom nu. Detta borde ha varit sommarens stora film och kommit i juni. Tänk vad många som sett den under regniga dagar i juli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar