tisdag 4 augusti 2015

Beautiful Creatures - Mörka drömmar, livsfarlig kärlek av Kami Garcia och Margaret Stohl


Ethan är en ganska vanlig tonårskille som bor i en liten sydstatsstad. Gatlin är speciellt eftersom det finns ett riktigt gammalt plantage kvar. Här pratar vi om personer som inte riktigt kommit över förlusten i inbördeskriget än. Trots allt känner Ethan sig lite udda. Hans mamma omkom nyligen i en bilolycka, pappan sitter och skriver nätterna igenom och deras hemhjälp är lite väl intresserad av voodoo. Mammans bästa vän är ortens bibliotekarie och resten av kvinnorna i staden är ganska så sydsstatsinfluerade.

Dagen innan Ethans andra år på High School börjar han drömma. Ganska så aktiva drömmar om en vacker flicka och bränder. Dessutom dyker en konstig låt i hans huvud. Dagen efter är den borta men i skolan finns en ny flicka. Lena Duhannes. Dagen hon börjar är dagen då resten av staden visar sina åsikter om andra. Lenas morbror bor i staden. Macon Ravenwood bor på Ravenwood Manor och äger en likbil. Han vistats inte ute på dagen och är allmänt skum.

Ethan däremot kan inte låta bli Lena och deras liv är mer sammanflätande än de någonsin drömt om. De pratar med varandra genom någon form av telepati och dessutom har de samma drömmar om vackra flickor, kärlek och bränder.

Jag tycker att boken var bra men hade sega partier. Det kändes lite som om författarna hade kunnat ta sig till slutet lite fortare. Det finns ett kapitel som handlar om nedräkning och tja, kanske, kanske hade det kunnat varit lite kortare. Fast jag är inte författare men just längden fick mig att lägga undan boken lite.

Ja, det är i alla fall annorlunda mot andra böcker i YA-genren. Så, nu bok två.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar