onsdag 5 augusti 2015

American SniperPappa och jag tittade på den här filmen ihop. Eftersom han älskar krigsfilm och Clintan, så ja, det är en match made in heaven liksom. Något han säger tidigt i filmen som stannar kvar är - ingen blir människa igen efter något sådant.

Chris Kyle gick med i Navy SEAL efter ambassadbombningarna 1998. När 9/11 sker blir han utskickad till Irak. Det är så småningom där Kyle får sin legend uppfylld. Han har mest bekräftade träffar som prickskytt i amerikanska militärens historia. Han gör totalt fyra turer och det gör honom inte riktig i huvudet som pappa säger.

Jag hattycker om Kyle. Han har en otrolig känsla för omhändertagande. Både mot familj och armévänner och även USA. Det är det som driver honom och det som driver bort honom från hans familj. Jag tycker också om att Clint inte hycklar med att Kyle ser ned på de han strider emot. Han ser dem som barbarer och det är viktigt att komma ihåg. Men det är en tragisk historia ändå och värd att se. Fast om han blev människa igen vet jag inte. Det vet nog bara Kyle själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar