lördag 8 augusti 2015

Hobbit: Smaugs ödemarkEfter att ha blivit dumpade i början av Mörkveden som de måste ta sig igenom. Där lämnar Gandalf dem för att leta reda på vad som händer i norr. Så in i skogen våra dvärgar och ensamme hobbit drar. Där träffar de på spindlar som söver dem. Dock blir de räddade av både Bilbo och ett gäng skogälvor. Älvorna leds av Legolas och Tauriel. Gruppen förs tillbaka till skogsalvernas kung som inte har mycket gott att tänka om Thorins gäng. De känner varandra sedan tidigare.

Därifrån flyr gänget med hjälp av Bilbo för att hamna hos Bard. En människa som bor i Sjöstaden. Det är nästan granne med Erebor, det ensamma berget. Där splittras gruppen och Bilbo följer med mot berget. För att göra ett långt berättande kort så träffar Bilbo Smaug, draken som älskar skatten lika mycket som Thorins farfar gjorde. Detta är inte en snäll drake.

Någonstans undrar jag hur Jackson tänkte här. Legolas dyker upp, men hallå. Han är inte ens med i Hobbit. Fast det är liksom lite skönt för hans far, spelad av Lee Pace, är knappast en trevlig alv. Alver är fasiken inte trevliga. Intressant fakta. Legolas - Orlando Bloom - är två år äldre än pappa - Lee Pace. Ja, ja lite knäppt eller.

Tauriel är en helt ny skapelse. Hon finns inte alls med. Att Kili, dvärgen, finner henne attraktiv och vice versa är nog mest något som skett i de nuvarande manusförfattarnas hjärna. Det är knappast populärt med Arven och Aragorn.

Smaug, ja, vilken vacker drake. Och elak som sig bör. Annars vore det ju inte rätt. Det är rätt härligt att se/höra Cumberbatch - Freeman agera ihop i en sorts miljö. Jag tycker nog filmen var okej men lite lång. Det känns fortfarande som om den tjänat på att vara typ några timmar kortare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar