söndag 9 augusti 2015

Hobbit - Femhäraslaget


Gruppen har oavsiktligt släppt lös draken Smaug, som i sin tur genast anfaller Sjöstaden av någon konstig anledning. Det brinner och folk flyr. Alla utom Bard, som försvarar sin stad. Han skjuter nästan lika bra som en alv. Det slutar med att han och hans son lyckas fälla Smaug men staden är borta.

De beger sig mot Erebor för skydd. Något som Thorin blir irriterad av. Han har blivit besatt av den återfunna skatten. Det gör att Bilbo har ett svårt beslut att fatta. Samtidigt börjar orcherna vandra mot Erebor. Trots allt måste berget intas för att kunna göra Sauron stark och mäktig igen.

Så ska säcken knytas ihop. Det är dock inte så gulligt som man kan tro. Många klarar sig inte i den här filmen. Priset för berget var stort om en säger så. Jag tror att trilogin mår bra av att ses som en helhet. Det blir så när bokens handling får så stor del av berättandet. Som helhet är det faktiskt bra. Dock finns en större kamratskap i LOTR-filmerna och kanske har det med dvärgarna och alverna att göra. Det behövs fler hobbitar och människor för att väga upp deras humör.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar