lördag 20 oktober 2012

En månad av givande del 20

Idag ska jag dela med mig av mitt favoritrecept när det gäller att göra egen tomatsås. Helst på egna tomater men man tager vad man haver som Cajsa Warg sa.

Ingredienser
1,5 kg tomater eller 3 burkar hela tomater
3 st gul lökar
5 st vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 st lagerblad
1 msk socker
1,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 msk balsamvinäger
1 msk torkad oregano eller 3 msk färsk

Vill man ha den riktigt god använd kvisttomater och låt kvisten koka med till servering. Koka ihop i minst 1 timma gärna längre.

Stek och bryn lök och vitlök i olivoljan. Till sätt tomaterna och rör om. Krydda med socker, lagerblad, salt och svartpeppar och balsamvinäger.

När såsen är nästan klar tillsätt oregano och låt koka 15 minuter. Låt stå innan du serverar eller använd på pizzan eller ha i köttfärs eller frys. Eller....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar