lördag 12 november 2011

Bokalfabetet 2.0 Q

1. Finns det ens fem ord på Q? Typ i alla fall. Nu gäller det “bara” att vara extremt långsökt och hitta 1-5 titlar att koppla till dessa mer eller mindre knäppa ord. Skam den som ger sig!
quisling
qigong
qvint
quorn
qaida (som Al-Qaida som väl få bli någon form av terrorism)

När jag ser qaida tänker jag på Jan Guillous Madame Terror. Det utspelar sig visserligen i Israel men det fungerar i alla fall. Jag har inte läst mer än ett par sidor men den borde fungera.

Det borde finnas en och annan cd hemma hos Alan Banks i En bit av mitt hjärta av Peter Robinson.  Banks är en allätare så jag känner att det finns en chans.

Qigong och quorn tror jag är något som gästerna i Baddaren av Emma Hamberg men så är inte fallet.

Quisling får man nog kalla sektionen i Stieg Larssons böcker. 


2. Och så en karaktär med för- eller efternamn på Q.
 När det gäller ovanliga namn ska man ta upp en Potterbok. Quirinus Quirrell är den stackars professor som blir besatt av Lord Voldemort i De vises sten. Ett öde jag inte önskar någon.

3. Och så en fråga. Jag tänker på boken Varför är det så ont om Q? som jag gillade som barn. Den är ju skriven av Hans Alfredsson och han är ju en kul person. Det finns ju andra roliga författare. Vem är din quliga favorit?

Jag måste nog säga Katarina Mazetti. Hon är underbart rolig ibland så det får bli så. Framförallt tänker jag på Tarzans tårar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar