söndag 1 maj 2011

Upp till kamp..

Idag är det arbetarnas dag. Ironiskt nog är det den dag då de flesta som arbetar tillhör LO och måste underhålla eller serva oss tjänstemän inom SACO eller TCO samt alla andra. Restauranger, affärer, biografer och annat är öppet idag för att vi inte klarar av en stängd dag. Jag kan köpa att korna måste mjölkas och att det måste finnas polis och sjukhuspersonal och förhoppningsvis blir de kompenserade på ett bra sätt.

Det jag inte köper är man idag måste kunna köpa en hamburgare på McDonalds, eller skor på Din Sko eller se en film på SF. Vi skulle kunna klara oss utan det en dag. Det är trots allt för bättre arbetsvillkor som denna dag finns. De senaste åren är det inte så. Jag har släktingar som jobbar inom servicesektorn som aldrig är lediga denna dag. De som jobbar inom produktionsindustrin är det. Mina vänner och familj som jobbar inom servicesektorn är inte ens lediga på nationaldagen. Nej, mer rättvisa åt folket. Ska det vara ledigt ska alla vara lediga och är man inte det så dubbelt betalt så att det svider för arbetsgivaren. Socialisten i mig kommer fram sådana här dagar. Detta är den dag jag engagerar mig i vuxnas problem. Annars är det barns problem. Men det är andra dagar.

Upp till kamp för lika rättigheter. Tänk på att de flesta inom servicesektorn är kvinnor. De behöver inte serva Sverige i dag. Låt dem vara lediga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar