lördag 21 maj 2011

Bokgeografi Turkiet

1. Berätta om en bok du läst som utspelar sig i Turkiet eller är skriven av en författare med anknytning dit.
Så en bok som utspelar sig i Turkiet. Det finns en bok som heter Belsassars dotter av Barbara Nadel som bor i London men skriver om en kommissarie som bor och arbetar i Istanbul. Denna bok är först i en serie om kommissarie Cetin Ikmen med fru, åtta eller nio barn, samt en gammal far.


2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till Turkiet. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.
Aslı Erdoğan, född 1967 i Istanbul, är författare. Hon debuterade 1994. Den mirakulöse mandarinen blev hennes första verk på svenska. Hennes andra roman Staden i den röda kappan kom i svensk översättning i november 2010. Romanen handlar om den unga turkiska författarinnan Özgür som befinner sig i Rio de Janeiro för att slutföra sin roman Staden i den röda kappan.

3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till Turkiet, som du inte läst, men är nyfiken på. Elif Safak är en turkisk född författare som numera lever i Frankrike. Hon har skrivit en bok som heter The Forty rules of Love: A novel of Rumi. Den tror jag kan vara bra. Det blev bara kvinnor idag.

1 kommentar:

  1. Har du läst fler böcker om Cetin Ikmen? Jag gillade Belassars dotter, men har ändå inte läst mer.

    SvaraRadera