Tomatsåsen består av två förpackningar krossade tomater, en passerade tomater, minst 5 vitlöksklyftor och en halv gul lök. Börja med att fräsa lök och vitlök. Tillsätt tomat. Släng i några små körsbärstomater för lite fyllning om så önskas. Krydda med oregano och låt koka i minst 30 minuter. Tillsätt basilika och koka i 10 minuter.
Färsen ska brynas och kryddas och peppras. Använd resten av löken och någon vitlökslyfta om så önskas. Blanda med tomatsåsen och låt koka i minst 20 minuter.
Smörj en form, sätt ugnen på 175 grader. Blanda ricottaost och 2-3 ägg samt lite salt och basilika. Låt stå ett par minuter i kylen. Använd färska lasagneplattor.
Börja med såsen, sedan plattor, och därefter ost. Upprepa och avsluta med ost överst. Ställ in i ugnen i 30 minuter. De sista 10 minuterna ska mozzarellan på och det hela är klart när mozzarellan har smält och ser god ut.
Steg ett
Steg två
Alles klart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar