fredag 3 februari 2017

What my girlfriend doesn't know av Sonya SonesPrecis när Sophie gör sitt val börjar den här boken. Robin ser henne gå från sina vänner mot honom. Så nu börjar en emotionell berg- och dalbana för Robin. Han älskar att vara tillsammans med Sophie och få ha henne helt för sig själv. Samtidigt hatar han hur alla behandlar henne. Det är som om hon helt plötsligt måste straffas för att han finns i hennes liv. Hennes vänner vill inte prata med henne längre och det är bitterljuvt för Robin.

Deras bildlärare har kontakter på Harvard och har rekommenderat att Robin får sitta med på en kurs. Det visar sig vara en ny upplevelse för honom. Han blir sedd som en kille, vem som helst. Robins liv tar nu två vägar. Den ena när han i skolan och mobbas konstant men där finns Sophie som lyser upp hans dag. Den andra är Harvard där han är rolig, duktig och de andra i gruppen tycker att han är en skön snubbe. Dessa världar är inte lätta att få att gå ihop.

Jag gillar boken. Det är ju en lyrikroman med ett speciellt upplägg. Korta meningar som hänger ihop. Den går fort att läsa och på engelska är det en fröjd. Robin är så van att vara en outsider att han ibland beter sig som om Sophie vill att han ska vara där. Jag tror hon vill vara sig själv och Robin glömmer det ibland. Kärlekens bubbla är väl som den alltid är. Vacker, underbar och kanske lite hämnande då och då. Underbar läsning på ett sätt som inte liknar något annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar