måndag 20 april 2015

Konsten att ha sjukt låga förväntningar av Åsa AsptjärnEmanuel Kent, fniss, är en kille som vill vara som alla andra. Han tänker sjukt mycket på hur annorlunda han är. Framförallt hur annorlunda han och kompisen Tore är. Emanuel vill passa in, medan Tore tänker att han är den han är no matter what. Så Emanuel passar på när Bianca kommer till klassen.

Alltså det här är en kul bok. Jag satt och läste den på apoteket och jag råkade skratta rakt ut. Det var lite kul och lite tragiskt att läsa boken. Jag måste säga att det är en stark debutroman och snart kommer en uppföljare. Emanuel har då börjat gymnasiet medan han i denna bok fortfarande går på högstadiet. Jag måste säga att tonårsångesten är otroligt bra förklarad. Det är faktiskt lite svårt att gilla Emanuel. Han är inte en så trevlig kille alla gånger. Tore däremot, vilken kille, är vuxen för sin ålder. Vanja, storasyster som är en vis ung kvinna och två härliga föräldrar samt Bianca och Ammis är lättare att ta till sig. Det handlar ju ändå om Emanuel men samtidigt så är väl livet inte alltid svart eller vitt. Det kan vara grått och lite beige.

Läs även om du är vuxen för detta är en bok värd att ta sig tid för även om du läst det förr. Fast det mesta har man väl läst förr egentligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar