tisdag 14 april 2015

Hundra omistliga ting av Lucy DillonGina ska skilja sig och har flyttat till en lägenhet i Longhampton. Här stuvas hela huset in. Allt som hon samlat på sig under många år. Men för att rensa bort både äktenskap och sitt gamla liv bestämmer hon sig för att behålla 100 saker. Resten skänker eller säljer hon. Gina lever också i skuggan av bröstcancer och skulden av att ha orsakat en av sina stora kärlekar stor skada. Hon lider rätt mycket av dessa bördor. Hennes drömhus, domaregården, ska rustas och Amanda och Nick som ägarna heter är allt annat än konventionella.

Det är en spännande resa som Dillon bjuder oss på. För även om man kanske kan räkna ut vad händer är det en bra väg dit. Jag blir rätt så arg på Gina som tror att allt är hennes fel hela tiden men hon frågar aldrig någon. Jag blir inte så arg på hennes man för jag förstår varför han vill göra annat. Deras liv verkar inte ha varit så kul alla gånger. Jag tycker också att Gina växer mer än man kan ana och det är gulligt när man tänker sig att hon ändrar sig bara genom de månader vi får följa henne. Vi är summan av de val vi gör.

En bra bok och Anna Maria Käll är en god uppläsare. Värd att ta sig tid för. Fast man måste kanske acceptera att det kommer en och annan hundanekdot i boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar