fredag 24 januari 2014

Indian runnerNågonstans ute i Nebraskas öde landskap växer två bröder upp. De är olika som natt och dag. Den äldste brodern är lugn och sansad medan den yngre drivs av en inre oro som inte visar sig på något annat sätt än i bråk. De växer upp och deras liv tar olika vägar. Den äldste brodern Joe är gift, har barn och arbetar som sheriff. Den yngre, Frank, har varit i Vietnam och är minst lika vilsen.

Frank väljer att ge sig av igen och hamnar i fängelse. Mor och far avlider nära varandra och Joe hämtar hem sin bror. Men oron finns där.

Sean Penn har gjort den här filmen och den visar upp två olika typer av män. Eller manlighet ska man kanske skriva. De två bröderna spelas av David Morse (Joe) och Viggo Mortensen (Frank) och de gör det ypperligt bra. Det är skrämmande hur övertygande Mortensen kan vara som en riktig otäck typ när han vill.

Den är klart sevärd men kvaliteten är det lite si och så med. Allt annat än bra alla gånger men två öden som gör att man kan bli glad över att man bor i ett land där vapen och krig ofta är långt borta.

2 kommentarer: