måndag 7 mars 2022

Solsken och Parmesan av Christoffer Holst

 


Det är något speciellt att laga italiensk mat. Jag brukar tänka att fransmännen gör allt med linjaler och italienarna känner in rummet som Ernst skulle säga. Rasmus är en dansbandsstjärna vars storhetstid ligger bakom honom. Karriären är död och han blev dumpad för ett tag sedan. Hilda är en kock på förskola vars mest farliga är att ligga med sin gifte chef. De här bestämmer sig, frivilligt och kanske ofrivilligt, att åka på en matlagningskurs till Toscana. 


Så blir det inte för hotellet de skulle till brinner ned och istället kommer de till Roslagen. Gruppen som ska laga mat är allt annat än harmonisk alla dagar men god mat är aldrig fel. Trots att vinbesöket på en uppländska vinodlare kanske lämnar mycket åt fantasin. 


Jag läste boken och njöt. Det är en bagatell men böcker ska få en att må bra och Holst är bra på det. Han får mig att skratta och det tackar jag honom för. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar