torsdag 5 juli 2018

Pensionatet vid världen ände av Camilla DavidssonEmma vandrade nyligen Caminon genom Spanien men har nu kommit hem och jobbar på en stor IT-firma. Allt som hon mådde dåligt av fortsätter hon med. Hon jobbar mycket, festar en del och reser mycket i sitt arbete och en kollega gör sexuella närmanden som inte är okej. Så hon är återigen på väg in i kaos. Den förra arbetskamraten Caroline står för något annat. Eric, som fortfarande finns i hennes liv, är den som gör att allt känns meningslöst. Han och Emma får en het helg men så inser hon att han bara väntar på något annat. Det blir Caroline som blir den räddande ängeln. Hennes mamma har en gammal studiekamrat med en extra stuga på Fårö. Emma gillar Fårö och hyr en stuga där hela juni, juli och augusti. Det är här hon träffar Harriet, som förestår ett pensionat och tar sig an Emma en aning. Hon träffar också Olle, som trots att han är 20 år äldre fascinerar Emma. Sedan är det också Alex som är killen hon tänker ska ersätta Eric.

Det är bok två i serien om Emma som har lite svårt sådär i början av 30-årsåldern. Hon är halvt utbränd och velar lite med sitt liv. Det är både uppfriskande och svårt att läsa den här boken. Jag tycker det är svårt för vem känner inte igen sig i att inte kunna ta sig ur gamla hjulspår? Uppfriskande att hon faktiskt gör sig av med personer i hennes liv som inte ger något. Det är trevligt att vara på Fårö och Emmas uppvaknande till klassisk musik är en följetong i den här bokserien. Lite så med åldern tror jag för själv lyssnar jag på annat än för några år sedan.

Boken har jag lyssnat och läst mig igenom. Mest för att den fungerar bra när man göra annat också utan att för den delen inte hänga med. Trevlig sommarläsning är det i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar