onsdag 31 januari 2018

Miss Peregrine's home for peculiar childrenDet här är en film som utspelar sig i två tider. Den ena tiden är en loop runt en dag 1943. Det är när alla peculiar klarar sig undan döden som kom med de tyska bombplanen. Här åldras ingen utan alla är tonåringar för evigt. Dessa tonåringar kan göra saker ingen annan kan eller ser ut på sätt som ingen annan gör.

I den andra tiden är det nu. Där bor Jacob, hans mor och far samt farfar. När farfar dör inser Jacob att alla historier som han hört kanske faktiskt är på riktigt. Det är så nuet och dået möts och de flesta minns Abraham men måste nu möta en yngre version av honom i form av Jacob.

Det är välspelat och kul med ålderspridning bland barnen. Det är från ganska unga till tonåringar och det gör dynamiken lite annorlunda. De vuxna gör det med sin ära men snälla Samuel L. Jackson. Kanske kan du låta någon annan spela in en film då och då? Karln dyker ju upp överallt. Eva Greens lite speciella stil passar filmen perfekt. Asa Butterfield är också duktig som den unge Jacob och han kan konsten att se totalt oskyldig ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar